Królik duszony w czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królik duszony w czerwonym winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Królika pokrój na porcje, zalej winem, pozostaw na kilka godzin w chłodnym miejscu.

Krok 2

Warzywa pokrój, podsmaż na oleju, dodaj pomidory obrane ze skórki i porcje królika wyjęte z wina.

Krok 3

Oprósz solą i pieprzem. Duś na wolnym ogniu około 50 minut, w razie potrzeby podlej winem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królik duszony w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królik duszony w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królik duszony w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królik duszony w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królik duszony w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królik duszony w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królik duszony w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królik duszony w czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej