Kruche z gruszkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

836

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 opakowanie

4 szklanki

2 kilogramy

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto; Z podanych składników zagniatamy ciasto. I dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.

Krok 2

Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną dajemy na wysmarowaną blaszkę, a drugą odstawiamy do lodówki.

Krok 3

Masa: Oczyszczone gruszki ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Krok 4

Starte gruszki dajemy do rondelka i smażymy, aż do odparowania wody. Ściągamy z ognia i chłodzimy. Do usmażonych gruszek dajemy cynamon.

Krok 5

Przygotowane gruszki rozkładamy na cieście. Na gruszki dajemy ciasto z lodówki.

Krok 6

Dajemy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 minut.

Krok 7

Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej