Kruche ze śliwkami i jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

70 dekagramów

70 dekagramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.

Krok 2

Podzielić na dwie części i włożyć na 1 godz. do lodówki.

Krok 3

Ciasto wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4

Śliwki bez pestek obtoczyć w tartej bułce, położyć na ciasto.

Krok 5

Jabłka pokrojone w plasterki układamy na śliwki i na to kładziemy drugą część ciasta.

Krok 6

Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kruche ciasto z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej