Kruche ze śliwkami i jabłkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

494

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

20 dekagramów

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

70 dekagramów

70 dekagramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.

Krok 2

Podzielić na dwie części i włożyć na 1 godz. do lodówki.

Krok 3

Ciasto wyłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4

Śliwki bez pestek obtoczyć w tartej bułce, położyć na ciasto.

Krok 5

Jabłka pokrojone w plasterki układamy na śliwki i na to kładziemy drugą część ciasta.

Krok 6

Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ze śliwkami i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej