Tarta z dynią i niebieskim serem pleśniowym
łatwe
106 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
500 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
50 gramów
200 gramów
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię piżmową pokrój w kostkę, pozbądź się skóry i piecz w 180 °C, aż będzie miękka. Następnie schłódź i skrop miodem.
Krok 2
Przygotuj formę do pieczenia babeczek. Nasmaruj ją olejem lub masłem i posyp delikatnie mąką.
Krok 3
Z gotowego ciasta kruchego wytnij 6 krążków tak, aby zmieściły się do foremek. Włóż ciasto do foremek.
Krok 4
Połącz schłodzoną dynię z posiekaną cebulą, pokruszonym serem pleśniowym. Dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr i przełóż do foremek z ciastem.
Krok 5
Wymieszaj śmietanę z jajkami i zalej tarty płynem.
Krok 6
Posyp listkami świeżego tymianku i piecz w 200 °C przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































