
Składniki
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.
Krok 2
Dodajemy posiekaną dymkę i pokrojoną w zapałki marchewkę Przesmażamy jeszcze chwilę do zmięknięcia marchewki.
Krok 3
Dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki oraz sos słodko-kwaśny. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.
Krok 4
Ryż nakładamy do miseczek i polewamy sosem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































