Kurczak z ryżem po chińsku w sosie - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem po chińsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Dodajemy posiekaną dymkę i pokrojoną w zapałki marchewkę Przesmażamy jeszcze chwilę do zmięknięcia marchewki.

Krok 3

Dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki oraz sos słodko-kwaśny. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 4

Ryż nakładamy do miseczek i polewamy sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej