Kurczak z ryżem po chińsku w sosie - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem po chińsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Dodajemy posiekaną dymkę i pokrojoną w zapałki marchewkę Przesmażamy jeszcze chwilę do zmięknięcia marchewki.

Krok 3

Dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki oraz sos słodko-kwaśny. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 4

Ryż nakładamy do miseczek i polewamy sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej