Kurczak z ryżem po chińsku w sosie - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem po chińsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Dodajemy posiekaną dymkę i pokrojoną w zapałki marchewkę Przesmażamy jeszcze chwilę do zmięknięcia marchewki.

Krok 3

Dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki oraz sos słodko-kwaśny. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 4

Ryż nakładamy do miseczek i polewamy sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej