Kurczak z ryżem po chińsku w sosie - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem po chińsku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

5 sztuk

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.

Krok 2

Dodajemy posiekaną dymkę i pokrojoną w zapałki marchewkę Przesmażamy jeszcze chwilę do zmięknięcia marchewki.

Krok 3

Dodajemy ananasa pokrojonego w kawałki oraz sos słodko-kwaśny. Gotujemy na wolnym ogniu kilka minut.

Krok 4

Ryż nakładamy do miseczek i polewamy sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej