PRZEPISY.PL

Kwaśnica po góralsku

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • żeberka wieprzowe200 g
  • boczek wędzony100 g
  • kiełbasa cienka 150 g
  • ziemniaki6 szt
  • marchewka1 szt
  • kapusta kiszona300 g
  • ziele angielskie1 szt
  • liść laurowy2 szt
  • kminek
  • ząbki czosnku2 szt
  • woda1 l
  • Krok 1

    Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.
  • Krok 2

    Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.
  • Krok 3

    Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie
  • Krok 4

    Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

158
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
562
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
58
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
28
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe