Kwaśnica po góralsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica po góralsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 litr

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

null szczypt

200 gramów

2 sztuki

100 gramów

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.

Krok 2

Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.

Krok 3

Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie

Krok 4

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica po góralsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica po góralsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica po góralsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica po góralsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica po góralsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica po góralsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica po góralsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica po góralsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej