lekkie ciasto

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 łyżeczka

400 gramów

0 gramów

1 łyżka

5 łyżek

5 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno i dodawać po jednym żółtku. Ubić na puch, następnie dodać cukier i pomalutku mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.

Krok 2

Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Krok 3

Śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem (według smaku) i przełożyć biszkopt.

Krok 4

Wierzch posypać cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej