Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką
łatwe
240 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż, aż będzie rumiana. Makaron ugotuj.

Krok 2
Dodaj posiekane pomidory z sokiem.

Krok 3
Dodaj Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut.

Krok 4
Wsyp ugotowany makaron do sosu, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj. Włoski makaron serwuj posypany startym serem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką
Któż nie lubi makaronu w gęstym sosie ze słodkich pomidorów z ziołami? Nasze kokardki w sosie pomidorowym z pachnącą pietruszką to idealna propozycja nie tylko dla smakoszy włoskiej kuchni. Danie doskonale nada się na obiad lub kolację, z powodzeniem też możesz je spakować do plastikowego pojemnika i odgrzać w przerwie obiadowej w pracy, na drugi dzień po przygotowaniu. Cały smak tej potrawy tkwi w aromatycznym, wyśmienitym sosie, który przyrządzisz na bazie cebuli, pomidorów z puszki, Fixu Knorr oraz wody. Do tego wybornego sosu idealnie pasuje makaron ugotowany al dente. Proponujemy użyć kokardek, ale jeśli ich nie masz, możesz je zastąpić innym makaronem, który akurat masz w domu, nadadzą się penne, świderki czy spaghetti. Gotowe danie posyp startym serem np. parmezanem. Na koniec udekoruj świeżo posiekaną pietruszką, która nada potrawie dodatkowego aromatu i koloru.