Makaron z pietruszką i pomidorami - z natką | Przepisy.pl pixel

Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
609 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

240 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż, aż będzie rumiana. Makaron ugotuj.

Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - Krok 1

Krok 2

Dodaj posiekane pomidory z sokiem.

Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - Krok 2

Krok 3

Dodaj Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut.

Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - Krok 3

Krok 4

Wsyp ugotowany makaron do sosu, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wszystko zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj. Włoski makaron serwuj posypany startym serem.

Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie pomidorowym z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron w sosie pomidorowym z pietruszkąMakaron w sosie pomidorowym z pietruszką

Któż nie lubi makaronu w gęstym sosie ze słodkich pomidorów z ziołami? Nasze kokardki w sosie pomidorowym z pachnącą pietruszką to idealna propozycja nie tylko dla smakoszy włoskiej kuchni. Danie doskonale nada się na obiad lub kolację, z powodzeniem też możesz je spakować do plastikowego pojemnika i odgrzać w przerwie obiadowej w pracy, na drugi dzień po przygotowaniu. Cały smak tej potrawy tkwi w aromatycznym, wyśmienitym sosie, który przyrządzisz na bazie cebuli, pomidorów z puszki, Fixu Knorr oraz wody. Do tego wybornego sosu idealnie pasuje makaron ugotowany al dente. Proponujemy użyć kokardek, ale jeśli ich nie masz, możesz je zastąpić innym makaronem, który akurat masz w domu, nadadzą się penne, świderki czy spaghetti. Gotowe danie posyp startym serem np. parmezanem. Na koniec udekoruj świeżo posiekaną pietruszką, która nada potrawie dodatkowego aromatu i koloru.