Marynata do karkówki z czerwonego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynata do karkówki z czerwonego wina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

750 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomarańczy i cytryny odzyskaj samą skórkę, marchewkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Do wina dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr, rozgniecione ziarna jałowca oraz pozostałe składniki, zagotuj. Pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

Marynuj 900g karkówki przez 24 godz. Marynatę można wykorzystać do podlewania mięsa np.: podczas pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynata do karkówki z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej