
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
750 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z pomarańczy i cytryny odzyskaj samą skórkę, marchewkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Do wina dodaj przyprawę w mini kostkach Knorr, rozgniecione ziarna jałowca oraz pozostałe składniki, zagotuj. Pozostaw do wystygnięcia.
Krok 3
Marynuj 900g karkówki przez 24 godz. Marynatę można wykorzystać do podlewania mięsa np.: podczas pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej