Maślany indyk z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Maślany indyk z pietruszką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
434 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

3 sztuki

2 pęczki

7 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż w moździerzu.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 1

Krok 2

Z natki urwij liście i dodaj do czosnku. Całość rozcieraj przez kilka minut.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 2

Krok 3

Dodaj jeszcze połowę miękkiego masła oraz przyprawę z opakowania Fix Knorr. Rozcieraj przyprawy aż powstanie zielona pasta.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 3

Krok 4

Mięso zamarynuj w maśle ziołowo-pietruszkowym.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 4

Krok 5

Umieść teraz indyka wraz z dodatkową łyżką masła w torebkach dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 5

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i smaż na patelni przez 8-10 minut z każdej strony. Pietruszkowego indyka podawaj np. z ryżem.

Maślany indyk z pietruszką  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany indyk z pietruszką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Maślany indyk z pietruszką Maślany indyk z pietruszką

Czosnek zmiażdż w moździerzu.