
Składniki
4 sztuki
6 sztuk
1 szklanka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety wymoczyć, następnie pokroić w dzwonka. Czosnek obrać.Cebulę pokroić w piórka.
Krok 2
W słoiku ułożyć warstwami: śledzie, cebula, zioła, całe ząbki czosnku, pieprz. Zalać olejem. Odstawić do lodówki na minimum dobę. Na talerzu posypać zielona częścią dymki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej