Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym
średnie
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżka
4 łyżki
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 30 minut. Ugotować. Odcedzić (zostawić wode z gotowania) i pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 3
W misce wymieszać mięso mielone, cebulę, 3/4 posiekanych grzybów, jajko i kasze manne. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować małe kuleczki i smażyć na oleju.
Krok 4
Sos borowikowy Knorr przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec dodaj pozostałe grzyby i wymieszaj. Kotleciki podawaj z ziemniakami i sosem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej