Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

4 łyżki

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 30 minut. Ugotować. Odcedzić (zostawić wode z gotowania) i pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

W misce wymieszać mięso mielone, cebulę, 3/4 posiekanych grzybów, jajko i kasze manne. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować małe kuleczki i smażyć na oleju.

Krok 4

Sos borowikowy Knorr przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec dodaj pozostałe grzyby i wymieszaj. Kotleciki podawaj z ziemniakami i sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puree z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej