Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

4 łyżki

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 30 minut. Ugotować. Odcedzić (zostawić wode z gotowania) i pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

W misce wymieszać mięso mielone, cebulę, 3/4 posiekanych grzybów, jajko i kasze manne. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować małe kuleczki i smażyć na oleju.

Krok 4

Sos borowikowy Knorr przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec dodaj pozostałe grzyby i wymieszaj. Kotleciki podawaj z ziemniakami i sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej