Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

250 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 30 minut. Ugotować. Odcedzić (zostawić wode z gotowania) i pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

W misce wymieszać mięso mielone, cebulę, 3/4 posiekanych grzybów, jajko i kasze manne. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować małe kuleczki i smażyć na oleju.

Krok 4

Sos borowikowy Knorr przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec dodaj pozostałe grzyby i wymieszaj. Kotleciki podawaj z ziemniakami i sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej