Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

250 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 30 minut. Ugotować. Odcedzić (zostawić wode z gotowania) i pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 3

W misce wymieszać mięso mielone, cebulę, 3/4 posiekanych grzybów, jajko i kasze manne. Dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować małe kuleczki i smażyć na oleju.

Krok 4

Sos borowikowy Knorr przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec dodaj pozostałe grzyby i wymieszaj. Kotleciki podawaj z ziemniakami i sosem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z suszonymi grzybami i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej