Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

198 osób wydrukowało

Pobierz pdf

393 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

30 mililitrów

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw do smaku solą i pieprzem, obtocz w mące ziemniaczanej. Obsmaż na patelni razem z warzywami i ananasem. Usuń nadmiar tłuszczu.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody, dodaj do składników na patelni. Gotuj przez 2-3 minuty. Podawaj z ryżem posypanym kawałkami szczypiorku.

Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnymSzybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Podudzia pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i ananasa pokrój w 2 cm kostkę.