Kanapki na imprezę z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki na imprezę z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

4 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.

Kanapki na imprezę z szynką - Krok 1

Krok 2

Na koniec na każdą kanapkę połóż porwany liść sałaty i zrolowany plaster szynki. Udekoruj listkami tymianku.

Kanapki na imprezę z szynką - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki, majonez wymieszaj z ketchupem i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

2

Opinie o przepisie

  • Lidia Witer

    Lidia Witer , 04.01.2016

    dobre jeszcze z oliwką na czubku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nikola Mentel

    Nikola Mentel , 31.12.2015

    Pyszne !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki na imprezę z szynkąKanapki na imprezę z szynką

Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.