
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
4 łyżki
4 plastry
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.

Krok 2
Na koniec na każdą kanapkę połóż porwany liść sałaty i zrolowany plaster szynki. Udekoruj listkami tymianku.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki, majonez wymieszaj z ketchupem i kilkoma kroplami sosu Tabasco.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































Kanapki na imprezę z szynką

