Kanapki na imprezę z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki na imprezę z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

4 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.

Kanapki na imprezę z szynką - Krok 1

Krok 2

Na koniec na każdą kanapkę połóż porwany liść sałaty i zrolowany plaster szynki. Udekoruj listkami tymianku.

Kanapki na imprezę z szynką - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki, majonez wymieszaj z ketchupem i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

2

Opinie o przepisie

  • Lidia Witer

    Lidia Witer , 04.01.2016

    dobre jeszcze z oliwką na czubku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nikola Mentel

    Nikola Mentel , 31.12.2015

    Pyszne !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki na imprezę z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki na imprezę z szynkąKanapki na imprezę z szynką

Środek każdego krakersa posmaruj odrobiną majonezu i ketchupem.