Mostek cielęcy nadziewany

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

511

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

50 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty i osuszony mostek natrzyj przyprawą Knorr, lubczykiem i bazylią, skrop sokiem z cytryny. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 2

Słoninę i cebulę posiekaj drobno - przesmaż, dodaj namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki oraz zmielone wątróbki.

Krok 3

Pokrój drobno i podsmaż pieczarki, dodaj do wątróbki i dopraw do smaku. Wbij jajka, wymieszaj całość na gładka masę.

Krok 4

Powstałym farszem nadziej mostek pod błoną i zaszyj. Polej tłuszczem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika , piecz ok. 1,5 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Sernik krakowski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej