
Składniki
10 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2
2 sztuki
10 dekagramów
1 łyżeczka
50 dekagramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty i osuszony mostek natrzyj przyprawą Knorr, lubczykiem i bazylią, skrop sokiem z cytryny. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 2
Słoninę i cebulę posiekaj drobno - przesmaż, dodaj namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki oraz zmielone wątróbki.
Krok 3
Pokrój drobno i podsmaż pieczarki, dodaj do wątróbki i dopraw do smaku. Wbij jajka, wymieszaj całość na gładka masę.
Krok 4
Powstałym farszem nadziej mostek pod błoną i zaszyj. Polej tłuszczem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika , piecz ok. 1,5 godz.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej