Mostek cielęcy nadziewany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mostek cielęcy nadziewany

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2

2 sztuki

10 dekagramów

1 łyżeczka

50 dekagramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty i osuszony mostek natrzyj przyprawą Knorr, lubczykiem i bazylią, skrop sokiem z cytryny. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 2

Słoninę i cebulę posiekaj drobno - przesmaż, dodaj namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki oraz zmielone wątróbki.

Krok 3

Pokrój drobno i podsmaż pieczarki, dodaj do wątróbki i dopraw do smaku. Wbij jajka, wymieszaj całość na gładka masę.

Krok 4

Powstałym farszem nadziej mostek pod błoną i zaszyj. Polej tłuszczem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika , piecz ok. 1,5 godz.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Muffinki a la pizza - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej