
Składniki
10 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2
2 sztuki
10 dekagramów
1 łyżeczka
50 dekagramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty i osuszony mostek natrzyj przyprawą Knorr, lubczykiem i bazylią, skrop sokiem z cytryny. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
Krok 2
Słoninę i cebulę posiekaj drobno - przesmaż, dodaj namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki oraz zmielone wątróbki.
Krok 3
Pokrój drobno i podsmaż pieczarki, dodaj do wątróbki i dopraw do smaku. Wbij jajka, wymieszaj całość na gładka masę.
Krok 4
Powstałym farszem nadziej mostek pod błoną i zaszyj. Polej tłuszczem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika , piecz ok. 1,5 godz.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej