Mostek cielęcy nadziewany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mostek cielęcy nadziewany

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2

2 sztuki

10 dekagramów

1 łyżeczka

50 dekagramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty i osuszony mostek natrzyj przyprawą Knorr, lubczykiem i bazylią, skrop sokiem z cytryny. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 2

Słoninę i cebulę posiekaj drobno - przesmaż, dodaj namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki oraz zmielone wątróbki.

Krok 3

Pokrój drobno i podsmaż pieczarki, dodaj do wątróbki i dopraw do smaku. Wbij jajka, wymieszaj całość na gładka masę.

Krok 4

Powstałym farszem nadziej mostek pod błoną i zaszyj. Polej tłuszczem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika , piecz ok. 1,5 godz.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej