Mostek cielęcy nadziewany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mostek cielęcy nadziewany

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

50 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty i osuszony mostek natrzyj przyprawą Knorr, lubczykiem i bazylią, skrop sokiem z cytryny. Odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.

Krok 2

Słoninę i cebulę posiekaj drobno - przesmaż, dodaj namoczone w mleku i odciśnięte kajzerki oraz zmielone wątróbki.

Krok 3

Pokrój drobno i podsmaż pieczarki, dodaj do wątróbki i dopraw do smaku. Wbij jajka, wymieszaj całość na gładka masę.

Krok 4

Powstałym farszem nadziej mostek pod błoną i zaszyj. Polej tłuszczem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika , piecz ok. 1,5 godz.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mostek cielęcy nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szarlotka z kruszonką
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej