MUFFINKI MIĘTOWE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

85 gramów

28 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

8 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

250 mililitrów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól.

Krok 2

Wmieszać cukier i kawałeczki gorzkiej czekolady.

Krok 3

W drugim naczyniu roztrzepać jajka, wmieszać mleko, roztopioną Kasię, ekstrakt z mięty, opcjonalnie zielony barwnik spożywczy.

Krok 4

Zawartość obu naczyń połączyć, wymieszać tylko do połączenia się składników.

Krok 5

Ciastem napełnić papilotki, którymi wyłożona jest forma do muffin.

Krok 6

Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka.

Krok 7

Wyjmować z formy po lekkim przestygnięciu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFFINKI MIĘTOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFFINKI MIĘTOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFFINKI MIĘTOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFFINKI MIĘTOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFFINKI MIĘTOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFFINKI MIĘTOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFFINKI MIĘTOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki w foremkach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej