MUFFINKI MIĘTOWE

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

28 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

8 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

250 mililitrów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól.

Krok 2

Wmieszać cukier i kawałeczki gorzkiej czekolady.

Krok 3

W drugim naczyniu roztrzepać jajka, wmieszać mleko, roztopioną Kasię, ekstrakt z mięty, opcjonalnie zielony barwnik spożywczy.

Krok 4

Zawartość obu naczyń połączyć, wymieszać tylko do połączenia się składników.

Krok 5

Ciastem napełnić papilotki, którymi wyłożona jest forma do muffin.

Krok 6

Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka.

Krok 7

Wyjmować z formy po lekkim przestygnięciu.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej