Mufinki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

23

228 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

322 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

510 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekolady drobno pokroić.

Krok 2

Pozostałe składniki zmiksować, dodać czekoladę.

Krok 3

Przelać do foremek.

Krok 4

Piec ok. 15 minut, do suchego patyczka.

3

Opinie o przepisie

  • Irena Lipp

    Irena Lipp, 30.03.2019

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Rogoza

    Maja Rogoza, 17.12.2017

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Martyni

    Dorota Martyni, 26.05.2016

    Pyszne! Będę robić częściej. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mufinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mufinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mufinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mufinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mufinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mufinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mufinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - MufinkiMufinki

Pachnące czekoladą muffinki to doskonała propozycja, jeśli lubisz drobne, ale efektowne wypieki. Przyrządzisz je m.in. z mąki, jajek, cukru, kostki do pieczenia, mleka, kakao i ciemnej czekolady. Wszystkie składniki zmiksuj razem, a na koniec dorzuć do całości drobno pokrojoną czekoladę. Muffinki będą dzięki niej bardziej wyraziste. Po upieczeniu dobrze skomponują się z lukrem lub polewą. Udekoruj je wtedy cukrowymi perełkami i kolorową posypką. Babeczki będą się apetycznie prezentować także, jeśli podasz je z gęstym kremem lub z bitą śmietaną. Z czekoladowym smakiem muffinek dobrze współgrać będą zwłaszcza owocowe masy. Ułóż wtedy na wierzchu każdej babeczki z kremem truskawkę lub kandyzowaną wiśnię. Jeszcze przed pieczeniem również możesz wzbogacić smak wypieku. Posyp go rodzynkami lub żurawiną. Sprawdzi się też dodatek w postaci mascarpone zmieszanego z cukrem pudrem. Nałóż wtedy na przygotowane już w papilotkach surowe ciasto łyżeczkę kremu mascarpone i upiecz. Muffinki to doskonała propozycja na wiele okazji. Sprawdź przepis na nie!