Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyj fasolę i zalej ją trzema szklankami wody i dodaj kostkę Knorr.
Krok 3
Przykryj garnek i gotuj około 40 minut na dużym ogniu dopóki fasola nie popęka i otworzy się.
Krok 4
Jak fasola będzie już miękka i zupa zgęstnieje, dodaj starty czosnek, szczyptę kuminu i podawaj.
Krok 2
Dodaj pozostałe składniki, pieprz ziołowy, masło i liść laurowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej