Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj fasolę i zalej ją trzema szklankami wody i dodaj kostkę Knorr.

Krok 3

Przykryj garnek i gotuj około 40 minut na dużym ogniu dopóki fasola nie popęka i otworzy się.

Krok 4

Jak fasola będzie już miękka i zupa zgęstnieje, dodaj starty czosnek, szczyptę kuminu i podawaj.

Krok 2

Dodaj pozostałe składniki, pieprz ziołowy, masło i liść laurowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej