Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj fasolę i zalej ją trzema szklankami wody i dodaj kostkę Knorr.

Krok 3

Przykryj garnek i gotuj około 40 minut na dużym ogniu dopóki fasola nie popęka i otworzy się.

Krok 4

Jak fasola będzie już miękka i zupa zgęstnieje, dodaj starty czosnek, szczyptę kuminu i podawaj.

Krok 2

Dodaj pozostałe składniki, pieprz ziołowy, masło i liść laurowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jesienny gulasz z soczewicy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej