Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżeczka

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj fasolę i zalej ją trzema szklankami wody i dodaj kostkę Knorr.

Krok 3

Przykryj garnek i gotuj około 40 minut na dużym ogniu dopóki fasola nie popęka i otworzy się.

Krok 4

Jak fasola będzie już miękka i zupa zgęstnieje, dodaj starty czosnek, szczyptę kuminu i podawaj.

Krok 2

Dodaj pozostałe składniki, pieprz ziołowy, masło i liść laurowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej