Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyj fasolę i zalej ją trzema szklankami wody i dodaj kostkę Knorr.
Krok 3
Przykryj garnek i gotuj około 40 minut na dużym ogniu dopóki fasola nie popęka i otworzy się.
Krok 4
Jak fasola będzie już miękka i zupa zgęstnieje, dodaj starty czosnek, szczyptę kuminu i podawaj.
Krok 2
Dodaj pozostałe składniki, pieprz ziołowy, masło i liść laurowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































