Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie umyj fasolę i zalej ją trzema szklankami wody i dodaj kostkę Knorr.

Krok 3

Przykryj garnek i gotuj około 40 minut na dużym ogniu dopóki fasola nie popęka i otworzy się.

Krok 4

Jak fasola będzie już miękka i zupa zgęstnieje, dodaj starty czosnek, szczyptę kuminu i podawaj.

Krok 2

Dodaj pozostałe składniki, pieprz ziołowy, masło i liść laurowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mung dal z Bengalu - indyjska zupa fasolowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej