Składniki
ciasto:
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
1 szczypta
30 mililitrów
3 łyżki
farsz:
400 gramów
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.
Krok 2
Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.
Krok 3
Usmaż naleśniki.
Krok 4
Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.
Krok 5
Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.
Krok 6
Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejInne przepisy
Naleśniki à la kebab
Błyskawiczny obiad z charakterem. Naleśniki à la kebab z soczystymi, dobrze doprawionymi kąskami kurczaka to danie łączące tradycję z delikatną nutką orientu. Usmażyłaś naleśniki, ale nie masz pomysłu na to, z jakim farszem je podać? Postaw na kurczaka doprawionego przyprawami i ziołami typowymi dla kuchni tureckiej. Oprócz żółtego sera dodać możesz do niego garść pokrojonych w ósemki pieczarek, kukurydzę z puszki oraz plastry kiszonego ogórka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować to danie na raty i usmażyć naleśniki dzień wcześniej. Pamiętaj jedynie, by zabezpieczyć je przed wyschnięciem folią do żywności i włożyć do lodówki. Nadzienie à la kebab będzie doskonale komponować się również z tortillą. Możesz przyrządzić ją samodzielnie lub kupić gotowe placki.