Budyniowe naleśniki z truskawkami – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki truskawkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

131 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

nadzienie:

250 gramów

100 mililitrów

2 łyżki

sos:

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos: zmiksować truskawki z cukrem pudrem. Truskawki można zastąpić innymi owocami (np. jagodami).

Krok 2

Farsz: Ser ze śmietaną i cukrem zmiksować (do farszu można dodać kilka truskawek ).

Krok 3

Naleśniki usmażyć, posmarować serem, złożyć na 4, można ponownie podgrzać i polać sosem.

Krok 4

Ciasto: mleko, mąkę, jajka, sól, budyń zmiksować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej