
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój każdy owoc papai na pół i usuń pestki.
Krok 2
Wyciśnij sok z połowy limonki na każdą połówkę papai.
Krok 3
Nałóż po gałce lodów waniliowych Carte d'Or na każdą połówkę owocu.
Krok 4
Posyp deser posiekanymi orzechami. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej