Paluszki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

192

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

600 gramów

1 sztuka

5 gramów

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki posiekać na stolnicy i zarobić.

Krok 2

Rozwałkować, pokroić paluszki dowolnej długości i szerokości, posmarować jajem, posypać solą, kminkiem (ja daję mielony) i starym żółtym serem.

Krok 3

Można też posypać mieloną papryką. Piec na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej