Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim
średnie
34 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 słoik
1 opakowanie
1 słoik
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
250 gramów
100 gramów
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .
Krok 2
Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.
Krok 3
Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.
Krok 4
Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.
Krok 5
Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej