Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim

Autor: Dieta Na Zdrowie

ratingratingratingratingrating

1

22 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 słoik

1 opakowanie

1 słoik

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .

Krok 2

Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.

Krok 3

Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.

Krok 4

Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.

Krok 5

Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej