Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

heart
35 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 słoik

1 opakowanie

1 słoik

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .

Krok 2

Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.

Krok 3

Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.

Krok 4

Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.

Krok 5

Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej