Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

heart
35 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 słoik

1 opakowanie

1 słoik

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .

Krok 2

Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.

Krok 3

Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.

Krok 4

Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.

Krok 5

Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej