Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim
średnie
34 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 słoik
1 opakowanie
1 słoik
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
250 gramów
100 gramów
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .
Krok 2
Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.
Krok 3
Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.
Krok 4
Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.
Krok 5
Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej