Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim
średnie
34 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 słoik
1 opakowanie
1 słoik
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
250 gramów
100 gramów
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .
Krok 2
Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.
Krok 3
Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.
Krok 4
Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.
Krok 5
Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej