Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 słoik

1 opakowanie

1 słoik

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki należy dokładnie wydrążyć i wsadzić do parowaru na ok. 30-40 minut, aż zmiękną .

Krok 2

Cebulkę pokrojoną w kostkę należy zeszklić na oliwie.

Krok 3

Następnie należy dodać kukurydzę, pomidory, kaszotto i wszystko zalać gorącą wodą.

Krok 4

Kolejny krok to dodanie wszystkich przypraw wedle uznania. Zawartość garnka należy gotować ok. 20-25 minut.

Krok 5

Paprykę należy nafaszerować kaszotto, wraz z serem feta pokrojonym w kostkę naprzemiennie. Całość można posypać posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kaszotto meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej