Piaskowa Baba

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1206

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

2 sztuki

15 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć na pienistą masę, dodając na zmianę cukier i jajka.

Krok 2

Ucierając, dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Krok 3

Ciastem wypełnić wytłuszczoną i wysypaną bułką formę.

Krok 4

Piec w temp. ok. 180 stopni.

Krok 5

Posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej