Piaskowa Baba

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

15 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć na pienistą masę, dodając na zmianę cukier i jajka.

Krok 2

Ucierając, dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Krok 3

Ciastem wypełnić wytłuszczoną i wysypaną bułką formę.

Krok 4

Piec w temp. ok. 180 stopni.

Krok 5

Posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piaskowa Baba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piaskowa Baba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piaskowa Baba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piaskowa Baba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piaskowa Baba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piaskowa Baba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piaskowa Baba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej