PRZEPISY.PL

Pieczona kaczka tym razem faszerowana warzywami. Wspaniały aromat, niezwykły smak nadaje mieszanka warzyw i przypraw.

Pieczona kaczka z warzywami - autor: przepisy.pl

Pieczona kaczka z warzywami

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
1218
osób dodało do Mniamlisty
1218
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ziele angielskie6 ziaren
  • ziarna czarnego pieprzu10 ziaren
  • gałązka rozmarynu1 szt
  • gałązka tymianku1 szt
  • majeranek30 g
  • olej do smażenia
Pieczona kaczka z warzywami – krok 1

Krok 1

Umyj kaczkę i oczyść. Natrzyj obficie przyprawą Knorr z wierzchu oraz w środku.
Pieczona kaczka z warzywami – krok 2

Krok 2

Obierz warzywa, pokrój w centymetrową kostkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż wszystkie warzywa przez kilka minut. Dodaj zioła, przyprawy oraz miód.
Pieczona kaczka z warzywami – krok 3

Krok 3

Faszeruj kaczkę smażonymi warzywami. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w rozgrzanym do 150°C piekarniku przez około 90 minut. Przez ostatnie 15 minut pieczenia zwiększ temperaturę do 200°C tak, aby skórka zrobiła się rumiana. Podawaj z kaszą lub kopytkami.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do złotego kurczaka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

167
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Trudne
332
osoby dodały do Mniamlisty
90''
5
Łatwe
126
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
491
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe