
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
125 gramów
0.5 sztuki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, następnie posmaruj oliwą i pokrój w grube plastry, a następnie złóż w całość.
Krok 2
Każdy osobno zawiń w aluminiową folię. Piecz je około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 °C.
Krok 3
W miseczce połącz margarynę, posiekane chili, pokrojoną kolendrę oraz zawartość opakowania Knorr. Całość dobrze wyrób dłonią, aby składniki się połączyły.
Krok 4
Na blacie rozłóż folię spożywczą, następnie przygotowaną masę ułóż na folii, formując podłużny wałeczek. Całość zwiń ścisło i włóż do zamrażalnika na 25 minut.
Krok 5
Po tym czasie margarynę wyjmij z zamrażalnika, odwiń z folii i pokrój w talarki.
Krok 6
Upieczone ziemniaki odwiń z folii, rozdziel plastry. Między nie powkładaj krążki margaryny i poczekaj chwilę do momentu, gdy się rozpuszczą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































