Pieczony kurczak nadziewany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony kurczak nadziewany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

null

null

2 łyżki

4 łyżki

null

1 sztuka

null

200 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubij białko na pianę. Następnie posiekaj cebulę i pieczarki i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodać mięso mielone, posiekaną wątróbkę, natkę , tartą bułkę, żółtko, białko ubite na pianę i 2 łyżki masła.

Krok 2

Doprawić majerankiem, solą. Wymieszać.

Krok 3

Gotowym farszem napełnić kurczaka, zszyć nicią kuchenną i natrzeć olejem wymieszanym z curry, delikatem Knorr, solą.

Krok 4

Włożyć kurczaka do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, podlać 1 szklanką wody i piec około 60 min w temp 200 stopni, polewając co jakiś czas wytworzonym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej