Pieczony kurczak nadziewany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony kurczak nadziewany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

null

null

2 łyżki

4 łyżki

null

1 sztuka

null

200 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubij białko na pianę. Następnie posiekaj cebulę i pieczarki i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodać mięso mielone, posiekaną wątróbkę, natkę , tartą bułkę, żółtko, białko ubite na pianę i 2 łyżki masła.

Krok 2

Doprawić majerankiem, solą. Wymieszać.

Krok 3

Gotowym farszem napełnić kurczaka, zszyć nicią kuchenną i natrzeć olejem wymieszanym z curry, delikatem Knorr, solą.

Krok 4

Włożyć kurczaka do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, podlać 1 szklanką wody i piec około 60 min w temp 200 stopni, polewając co jakiś czas wytworzonym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony kurczak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej