
Składniki
1 sztuka
null
null
200 gramów
5 łyżek
1 sztuka
null
null
2 łyżki
4 łyżki
null
1 sztuka
null
200 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubij białko na pianę. Następnie posiekaj cebulę i pieczarki i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodać mięso mielone, posiekaną wątróbkę, natkę , tartą bułkę, żółtko, białko ubite na pianę i 2 łyżki masła.
Krok 2
Doprawić majerankiem, solą. Wymieszać.
Krok 3
Gotowym farszem napełnić kurczaka, zszyć nicią kuchenną i natrzeć olejem wymieszanym z curry, delikatem Knorr, solą.
Krok 4
Włożyć kurczaka do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem, podlać 1 szklanką wody i piec około 60 min w temp 200 stopni, polewając co jakiś czas wytworzonym sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej