Pierniczki Katarzynki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierniczki Katarzynki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

100 gramów

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

W garnku rozgrzać smalec i miód dokładnie mieszając .

Krok 3

Wystudzić całość, by nie była gorąca.

Krok 4

Dodać mąkę, przyprawę, proszek do pieczenia, amoniak i jajka.

Krok 5

Wyrobić ciasto. Rozwałkować na stolnicy na grubość 8 - 10 mm i wykrawać foremkami.

Krok 6

Piec w temp. 180 stopniach C przez 15 min.

Krok 7

Po upieczeniu pierniki polukrować, żeby nie stwardniały.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniczki Katarzynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniczki Katarzynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniczki Katarzynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniczki Katarzynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniczki Katarzynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniczki Katarzynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniczki Katarzynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej