Piernik z wiśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

400 gramów

250 gramów

120 gramów

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

0.5 kilograma

polewa:

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą, kakao, wsypać przyprawy do piernika.

Krok 2

Mieszając dodawać powidła.

Krok 3

Następnie wlać Kasię, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 4

Gotowe ciasto przełożyć do formy o wymiarach 28x25.

Krok 5

Dodać wiśnie.

Krok 6

Upiec ciasto.

Krok 7

Zimne ciasto polać polewą.

Krok 8

Polewa: Rozpuścić czekoladę z 3 łyżkami mleka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej