Pierniki z posypką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

464

185 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

3 opakowania

1.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

5 szklanek

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić razem z cukrem, miodem i przyprawami.

Krok 2

Do ostudzonej masy dodać jajka i żółtka, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną oraz mąkę.

Krok 3

Rozwałkować na grubość 0,8 cm i wycinać różne pierniki.

Krok 4

Piec w piekarniku w 170 stopniach do 20 minut.

Krok 5

Po wystygnięciu oblać polewą czekoladową i posypać posypkami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej