Pierogi "Bin-laden" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi "Bin-laden"

Autor: Joanna Baran

ratingratingratingratingrating

7

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

5 dekagramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 gramy

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Dwie podwójne piersi z kurczaka,kroimy w kostkę,doprawiamy i smażymy,dodajemy pieczarki,cebule i paprykę( pokrojone w kostkę)

Krok 2

Kapustę pekińską szatkujemy,dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w plastry.Do kapusty dodajemy mięsa z patelni.Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy.Wszystko razem mieszamy. Nadziewane pierogi zostawić do wyrośnięcia.Smażymy na głębokim oleju.

Krok 3

Ciasto na pierogi: Wyrabiamy ciasto z mąki,drożdży i olej wraz szczypta soli.Mleka tyle ile przyjmie ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej