Pierożki z kuchni lubelskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

3 kilogramy

0.5 kilograma

0.5 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj, kiełbasę pokrój w plasterki.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w wodzie z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Następnie odlej połowę wody, zasyp mąką, przykryj i gotuj na małym ogniu 10 minut.

Krok 4

Przestudź i ugnieć dokładnie.

Krok 5

Kiełbasę podsmaż, dodaj do niej cebule, przypraw pieprzem i podduś. Po kilkunastu minutach wlej ¾ szklanki wody i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.

Krok 6

Masę ziemniaczaną nakładaj łyżką na talerz, formując owalne kluski. Polej sosem z kiełbasy i cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej