Pierożki z kuchni lubelskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z kuchni lubelskiej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

3 kilogramy

0.5 kilograma

0.5 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj, kiełbasę pokrój w plasterki.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w wodzie z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Następnie odlej połowę wody, zasyp mąką, przykryj i gotuj na małym ogniu 10 minut.

Krok 4

Przestudź i ugnieć dokładnie.

Krok 5

Kiełbasę podsmaż, dodaj do niej cebule, przypraw pieprzem i podduś. Po kilkunastu minutach wlej ¾ szklanki wody i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.

Krok 6

Masę ziemniaczaną nakładaj łyżką na talerz, formując owalne kluski. Polej sosem z kiełbasy i cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z kuchni lubelskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Rogaliki z dżemem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej