Składniki
500 gramów
2 sztuki
3 kilogramy
0.5 kilograma
0.5 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj, kiełbasę pokrój w plasterki.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w wodzie z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr.
Krok 3
Następnie odlej połowę wody, zasyp mąką, przykryj i gotuj na małym ogniu 10 minut.
Krok 4
Przestudź i ugnieć dokładnie.
Krok 5
Kiełbasę podsmaż, dodaj do niej cebule, przypraw pieprzem i podduś. Po kilkunastu minutach wlej ¾ szklanki wody i duś pod przykryciem około 0,5 godziny.
Krok 6
Masę ziemniaczaną nakładaj łyżką na talerz, formując owalne kluski. Polej sosem z kiełbasy i cebuli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej