Pikantne kotleciki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne kotleciki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

null szczypt

null

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

15 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj cebulę i ser na tarce. Posiekaj pierś z kurczaka drobno ostrym nożem.

Krok 2

Wymieszaj mięso z cebulą, serem, Przyprawą do kurczaka Knorr oraz ostra papryką i resztą składników.

Krok 3

Następnie formuj grube placki o ok. 10cm średnicy i smaż je na patelni lub na grillu. Gdy się przypieką z jednej strony - odwróć je, spłaszcz i przypiecz.

Krok 4

Podawaj gotowe danie z ryżem i warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne kotleciki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej