
Składniki
200 gramów
200 gramów
null szczypt
null
3 sztuki
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
15 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj cebulę i ser na tarce. Posiekaj pierś z kurczaka drobno ostrym nożem.
Krok 2
Wymieszaj mięso z cebulą, serem, Przyprawą do kurczaka Knorr oraz ostra papryką i resztą składników.
Krok 3
Następnie formuj grube placki o ok. 10cm średnicy i smaż je na patelni lub na grillu. Gdy się przypieką z jednej strony - odwróć je, spłaszcz i przypiecz.
Krok 4
Podawaj gotowe danie z ryżem i warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej