Pilaw hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.

Krok 2

Mięso pokrój w paski i dodaj do cebuli. Smaż przez 10 minut.

Krok 3

Paprykę pokój w kostkę, dodaj do mięsa.

Krok 4

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść we wrzącej wodzie.

Krok 5

Na patelnię wrzuć ryż i smaż 3 minuty. Wlej przygotowany bulion i smaż pod przykryciem do czasu, gdy ryż stanie się miękki.

Krok 6

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Po kilku minutach dorzuć do ryżu.

Krok 7

Smaż do czasu, gdy cały wywar i sok z pomidorów wciągnie ryż. W razie potrzeby można podlewać wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej