Pilaw hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pilaw hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.

Krok 2

Mięso pokrój w paski i dodaj do cebuli. Smaż przez 10 minut.

Krok 3

Paprykę pokój w kostkę, dodaj do mięsa.

Krok 4

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść we wrzącej wodzie.

Krok 5

Na patelnię wrzuć ryż i smaż 3 minuty. Wlej przygotowany bulion i smaż pod przykryciem do czasu, gdy ryż stanie się miękki.

Krok 6

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Po kilku minutach dorzuć do ryżu.

Krok 7

Smaż do czasu, gdy cały wywar i sok z pomidorów wciągnie ryż. W razie potrzeby można podlewać wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Ciasto Ptasie Mleczko
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej