Pilaw hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.

Krok 2

Mięso pokrój w paski i dodaj do cebuli. Smaż przez 10 minut.

Krok 3

Paprykę pokój w kostkę, dodaj do mięsa.

Krok 4

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść we wrzącej wodzie.

Krok 5

Na patelnię wrzuć ryż i smaż 3 minuty. Wlej przygotowany bulion i smaż pod przykryciem do czasu, gdy ryż stanie się miękki.

Krok 6

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Po kilku minutach dorzuć do ryżu.

Krok 7

Smaż do czasu, gdy cały wywar i sok z pomidorów wciągnie ryż. W razie potrzeby można podlewać wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej