Pilaw hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pilaw hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.

Krok 2

Mięso pokrój w paski i dodaj do cebuli. Smaż przez 10 minut.

Krok 3

Paprykę pokój w kostkę, dodaj do mięsa.

Krok 4

Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść we wrzącej wodzie.

Krok 5

Na patelnię wrzuć ryż i smaż 3 minuty. Wlej przygotowany bulion i smaż pod przykryciem do czasu, gdy ryż stanie się miękki.

Krok 6

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Po kilku minutach dorzuć do ryżu.

Krok 7

Smaż do czasu, gdy cały wywar i sok z pomidorów wciągnie ryż. W razie potrzeby można podlewać wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej