Polędwiczki wieprzowe z serem brie
łatwe
1203 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
200 gramów
2 opakowania
200 gramów
5 łyżek
4 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
1 sztuka
50 gramów
1 pęczek
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj szczypiorek, a szynkę pokrój w kostkę. Ser okrój z białej skórki. Umieść w misce, dodaj szczypiorek, ziarna słonecznika i szynkę. Wszystko razem wygnieć ręką. Z masy uformuj 1 centymetrowej wielkości kulki.

Krok 2
Mięso oczyść z błon, umyj, osusz. Pokrój w 1 centymetrowej grubości plastry.

Krok 3
Plaster mięsa ułóż na folii plastikowej, przykryj drugim kawałkiem foli, rozklep je na płaski placek. Mięso oprósz pieprzem i odrobiną Przyprawy Knorr.

Krok 4
Po środku mięsa umieść kulkę farszu. Naciskając spraw, żeby się rozpłaszczyła.

Krok 5
Mięso zawiń dookoła formując koperty. Mięso zamaczaj w rozkłóconym z mlekiem jajku. Kotleciki panieruj w Fixie Knorr.

Krok 6
Panierowane kotleciki smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.

Krok 7
Kotleciki podawaj z sosem meksykańskim przygotowanym według przepisu na opakowaniu, wymieszanym z majonezem i ketchupem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe z serem brie
Polędwica wieprzowa jest jednym z najszlachetniejszych mięs typowych dla kuchni polskiej. Podpowiemy ci, jak przygotować z niej oryginalne danie, które na stałe zagości na twoim stole. Polędwica jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu. Między innymi dlatego, że nie wymaga pieczołowitej obróbki ani zbyt długiego pieczenia. Wystarczy kilkanaście minut, by przygotować z niej wykwintne danie. Najczęściej podawana jest w całości jako pieczeń w sosie, w postaci zrazów lub panierowanych kotletów. My proponujemy nadać kotlecikom nieco elegancji i podać polędwiczki wieprzowe z serem brie. Najlepszy efekt osiągniesz, jeśli w plastry polędwiczki zawiniesz farsz przygotowany z kawałka tego francuskiego sera, szynki i szczypiorku. Połączenie tych smaków nada polędwicy wyrazistego charakteru. Jeśli chcesz podać je na obiad, koniecznie z dodatkami w postaci gotowanych ziemniaków i świeżej surówki. Możesz też przygotować do nich ulubiony sos i serwować jako przystawkę.


































