
Składniki
80 gramów
400 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i pokrój w kostkę. Podobnie przygotuj marchew i pokrój w plastry. Natkę pietruszki posiekaj a pomidory przelej do miski i rozgnieć nieco dłonią.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulą wraz z marchewką. Dodaj soczewicę i smaż całość 1 minutę.
Krok 3
Wlej 400 ml wody i gotuj pod przykryciem ok 5 minut.
Krok 4
Dodaj pomidory, Fix Knorr, odcedzoną ciecierzycę i gotuj całość ok 10-15 minut aż potrawa zmięknie. Podawaj z natka pietruszki i sezamem.

Dobra rada:
Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z ciecierzycy i soczewicy
Co tu dużo mówić – strączki znowu są modne! Szefowie kuchni prześcigają się w wymyślaniu kolejnych znakomitych przepisów na ich wykorzystanie. Na szczególną uwagę zasługuje potrawka z soczewicy oraz ciecierzycy, które razem tworzą perfekcyjną kombinację.
Dla kogo?
Miłośnicy kolorowych dań warzywnych będą oczarowani już na sam widok. Potrawkę z ciecierzycy i soczewicy można śmiało uznać za jednogarnkowy przysmak, który doskonale smakuje nawet po podgrzaniu. Gotowanie obiadu na co najmniej dwa dni macie z głowy.
Na jaką okazję?
Potrawka z ciecierzycą i soczewicą smakuje wyśmienicie o każdej porze roku. Wiosną i latem będzie przyjemną odmianą od obfitych, mięsnych posiłków, a w zimie uatrakcyjni mniej barwny jadłospis.
Czy wiesz, że?
Soczewica pochodzi z północnych terenów Afryki oraz Azji. Uznawana jest za jedną z pierwszych roślin uprawnych w historii ludzkości.
Dla urozmaicenia:
Do pokreślenia smaku czerwonej soczewicy przydadzą się mięta, imbir, mieszanka curry, kolendra oraz majeranek.


































