Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
200 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 garść
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek i chilli posiekaj i przesmaż na oliwie, dodaj kumin i mielona kolendrę – smaż chwilę razem. Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr, wlej 300 ml gorącej wody i gotuj ok. 15 minut. do momentu, aż kasza będzie miękka.

Krok 2
Łososia pokrój w dość grubą kostkę (ok. 2x2 cm) i zamarynuj w odrobinie oliwy, otartej skórce z cytryny. Dodaj część pokrojonej kolendry, sól i pieprz. Tak przygotowaną rybę rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 3-4 minuty.

Krok 3
Do ugotowanej kaszy dodaj pomidorową passatę, oraz pokrojone w kostkę pomidory. Dopraw do smaku i zagotuj.

Krok 4
Kaszotto wyłóż na półmisek, na wierzchu rozłóż kawałki upieczonej ryby. Całość posyp listkami świeżej kolendry i podawaj z nachosami.


Dobra rada:
Oczywiście zamiast łososia możesz użyć innej ryby, np. tuńczyka – najważniejsze aby była to ryba o mięsistej, zwartej strukturze.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z ryby i kaszottem Meksykańskim
Nie masz zbyt wiele wolnego czasu, a chcesz przygotować szybkie i niebanalne danie? Koniecznie postaw na potrawkę z ryby z kaszotto meksykańskim! Dzięki gotowej mieszance kaszy zaoszczędzisz sobie pracy, a zyskasz na pysznym smaku.
Dla kogo?
Dla wielbicieli ryb, a w szczególności łososia. Czy znasz już przepis na potrawkę z ryby na wzór meksykański? Jeśli nie – wypróbuj koniecznie!
Na jaką okazję?
Potrawka z ryby z kaszotto to pełnowartościowe danie, które możesz podać na obiad.
Czy wiesz, że?
Kuchnia meksykańska jest ciekawa i bardzo bogata w rozmaite smaki. Podstawowymi składnikami, jakie ją charakteryzują, są różne odmiany papryki oraz fasoli, a także kukurydza. Na ich bazie powstaje szeroka gama smakowitych i niezwykle kolorowych potraw.
Dla urozmaicenia:
Do potrawki z łososiem możesz użyć także innych rodzajów kaszotto od Knorr.





























