Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

100

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszotto przygotuj zgodnie ze wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu Knorr – jedynie nie dodawaj jogurtu.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 1

Krok 2

Bakłażana pokrój w plastry 0,5 cm grubości a następnie w paski – posól je i odczekaj 15 minut, następnie papierowym ręcznikiem zbierz wodę.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 2

Krok 3

Czerwoną cebulę pokrój w dość grube piórka, paprykę oraz bokchoy w paski, chilli, czosnek i imbir posiekaj. Kolendrę pokrój drobno, tempeh w 0,5 cm grubości paski.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej patelni, na oliwie przesmaż czosnek, imbir i chilli. Następnie dodaj wszystkie warzywa i smaż chwilę razem.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 4

Krok 5

Dodaj pokrojony tempeh, passatę oraz kolendrę i gotuj razem 3-5 minut. Potrawkę dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z przygotowanym kaszotto.

Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeśli chcesz, tempeh możesz zastąpić mięsem – użyj zamiast tego składnika po prostu piersi z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym styluPotrawka z Tempeh i kaszotto w orientalnym stylu

Potrawki to dania szeroko znane i lubiane – łatwe i szybkie w przygotowaniu, najczęściej jednogarnkowe. Dziś wypróbuj rewelacyjny przepis na orientalną potrawkę z tempeh i kaszotto. Smaczny posiłek gwarantowany!

Dla kogo?

To sycące danie powinno przypaść do gustu wszystkim miłośnikom kuchni orientalnej oraz osobom lubiącym odkrywać nowe smaki.

Na jaką okazję?

Potrawka z tempeh i kaszotto znakomicie sprawdzi się jako obiadowa propozycja. Bez problemu przetransportujesz ją też do pracy czy na uczelnię. Będzie smakować równie dobrze na drugi dzień po przygotowaniu!

Czy wiesz, że?

Tempeh to tradycyjny składnik kuchni indonezyjskiej, wytwarzany z ziaren soi, które poddawane są procesowi fermentacji. Współcześnie szeroko stosowany jest w diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej jako zamiennik mięsa i nabiału.

Dla urozmaicenia:

Do potrawki z tempeh i kaszotto możesz użyć innych ulubionych warzyw. Dla każdego coś pysznego!