Przekładane pomidory z sosem ze śmietany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekładane pomidory z sosem ze śmietany

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Pomidory ułóż na talerzu, polej sosem jedną warstwę, a następnie nałóż drugą. Całość podawaj na talerzu, nie mieszając ze sobą. Rada: Najlepiej do tego dania wybrać duże pomidory i niezbyt kwaśną śmietanę.

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w plastry.

Krok 2

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa z pulpetami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej