Przekładane pomidory z sosem ze śmietany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekładane pomidory z sosem ze śmietany

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Pomidory ułóż na talerzu, polej sosem jedną warstwę, a następnie nałóż drugą. Całość podawaj na talerzu, nie mieszając ze sobą. Rada: Najlepiej do tego dania wybrać duże pomidory i niezbyt kwaśną śmietanę.

Krok 1

Pomidory umyj i pokrój w plastry.

Krok 2

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz ze śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekładane pomidory z sosem ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej