PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

3 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dobrze umyć, osuszyć, pokroic na kotlety.

Krok 2

Każdego kotleta obsypać przyprawą do karkówki, odstawić.

Krok 3

Pietruszkę oraz czosnek wymieszać dokładnie z olejem. Kotlety karkowki ułożyc w naczyniu, polać marynata,odstawić na 2 godziny.

Krok 4

Bulionetkę ropzuścić w 1 szklace wody. Karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę, polać bulionetką i piec 40 minut w tep. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej