PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA

Autor: Islander85 Islander85

ratingratingratingratingrating

1

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dobrze umyć, osuszyć, pokroic na kotlety.

Krok 2

Każdego kotleta obsypać przyprawą do karkówki, odstawić.

Krok 3

Pietruszkę oraz czosnek wymieszać dokładnie z olejem. Kotlety karkowki ułożyc w naczyniu, polać marynata,odstawić na 2 godziny.

Krok 4

Bulionetkę ropzuścić w 1 szklace wody. Karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę, polać bulionetką i piec 40 minut w tep. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulionetka Domowa Pieczeniowa Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej