PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

3 szklanki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dobrze umyć, osuszyć, pokroic na kotlety.

Krok 2

Każdego kotleta obsypać przyprawą do karkówki, odstawić.

Krok 3

Pietruszkę oraz czosnek wymieszać dokładnie z olejem. Kotlety karkowki ułożyc w naczyniu, polać marynata,odstawić na 2 godziny.

Krok 4

Bulionetkę ropzuścić w 1 szklace wody. Karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę, polać bulionetką i piec 40 minut w tep. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej