
Składniki
3 szklanki
2 kilogramy
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę dobrze umyć, osuszyć, pokroic na kotlety.
Krok 2
Każdego kotleta obsypać przyprawą do karkówki, odstawić.
Krok 3
Pietruszkę oraz czosnek wymieszać dokładnie z olejem. Kotlety karkowki ułożyc w naczyniu, polać marynata,odstawić na 2 godziny.
Krok 4
Bulionetkę ropzuścić w 1 szklace wody. Karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę, polać bulionetką i piec 40 minut w tep. 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej