PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 kilogramy

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dobrze umyć, osuszyć, pokroic na kotlety.

Krok 2

Każdego kotleta obsypać przyprawą do karkówki, odstawić.

Krok 3

Pietruszkę oraz czosnek wymieszać dokładnie z olejem. Kotlety karkowki ułożyc w naczyniu, polać marynata,odstawić na 2 godziny.

Krok 4

Bulionetkę ropzuścić w 1 szklace wody. Karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę, polać bulionetką i piec 40 minut w tep. 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWAŁOWY: PIECZONA KARKÓWKA  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej