
Składniki
2 kilogramy
3 szklanki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę dobrze umyć, osuszyć, pokroic na kotlety.
Krok 2
Każdego kotleta obsypać przyprawą do karkówki, odstawić.
Krok 3
Pietruszkę oraz czosnek wymieszać dokładnie z olejem. Kotlety karkowki ułożyc w naczyniu, polać marynata,odstawić na 2 godziny.
Krok 4
Bulionetkę ropzuścić w 1 szklace wody. Karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę, polać bulionetką i piec 40 minut w tep. 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej