
Składniki
3 szklanki
2 kilogramy
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę dobrze umyć, osuszyć, pokroic na kotlety.
Krok 2
Każdego kotleta obsypać przyprawą do karkówki, odstawić.
Krok 3
Pietruszkę oraz czosnek wymieszać dokładnie z olejem. Kotlety karkowki ułożyc w naczyniu, polać marynata,odstawić na 2 godziny.
Krok 4
Bulionetkę ropzuścić w 1 szklace wody. Karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachę, polać bulionetką i piec 40 minut w tep. 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej