zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy koncentratem pomidorowym posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi
Krok 2
na ciasto rozkładamy ser i szynkę ciasto zwijamy w rulon
Krok 3
kroimy na kawałki układamy na płasko na blaszce i posypujemy sezamem
Krok 4
pieczemy w temperaturze 220 stopni przez ok.15 min
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























