zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego

Autor: Patrycja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy koncentratem pomidorowym posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi

Krok 2

na ciasto rozkładamy ser i szynkę ciasto zwijamy w rulon

Krok 3

kroimy na kawałki układamy na płasko na blaszce i posypujemy sezamem

Krok 4

pieczemy w temperaturze 220 stopni przez ok.15 min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej