Puszta krąg. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszta krąg.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę zwiąż na końcach aby zrobić krąg. Ostrym nożem ponacinaj skórkę w równych odstępach.

Krok 2

W rozcięcia wkładaj plastry cebuli, papryki i boczku.

Krok 3

Całość posyp rozkruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 4

Usmaż na patelni lub ruszcie aż kiełbasa się zrumieni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszta krąg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszta krąg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszta krąg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszta krąg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszta krąg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszta krąg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszta krąg. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszta krąg. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej