Pyszne ciasto jabłkowe!

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

48 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 szklanki

5 sztuk

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Jabłka pokroić w średnią kostkę.

Krok 3

Jaka ubić z cukrem na gęsty kogel - mogel.

Krok 4

Ciągle ubijając wlewać olej.

Krok 5

Dodawać po troszeczkę mąkę miksując na najmniejszym obrocie mikserem.

Krok 6

Do masy dodać jabłka i delikatnie wymieszać.

Krok 7

Wyłożyć na blaszkę wysmarowaną "Kasią" i obsypana bułką tartą.

Krok 8

Piec w 180 stopniach przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne ciasto jabłkowe! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne ciasto jabłkowe! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne ciasto jabłkowe! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne ciasto jabłkowe! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne ciasto jabłkowe! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne ciasto jabłkowe! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne ciasto jabłkowe! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej