Rabarbarowy placek z kokosową kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

190 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

0.7 kilograma

kruszonka:

0.33 szklanki

0.66 szklanki

0.5 opakowania

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy mikserem na puch. Ucierając, dodajemy po jednym jajku.

Krok 2

Gdy składniki się połączą, dodajemy przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Ucieramy.

Krok 3

Gdy ciasto jest zbyt ścisłe, dodajemy kwaśną śmietanę i miksujemy jeszcze chwilkę.

Krok 4

Gotowe ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem średniej wielkości blachę, wyrównujemy powierzchnię, rozkładamy pokrojony w kostkę rabarbar i posypujemy wierzch kokosową kruszonką.

Krok 5

Kruszonkę robi się bardzo łatwo...wszystkie potrzebne do niej składniki siekamy, a gdy się połączą, to czubkami palców wyrabiamy kruszonkę i od razu posypujemy nią ciasto.

Krok 6

Całość wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 45-60 minut w zależności od grubości ciasta. Upieczone ciasto po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rabarbarowy placek z kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rabarbarowy placek z kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rabarbarowy placek z kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rabarbarowy placek z kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rabarbarowy placek z kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rabarbarowy placek z kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rabarbarowy placek z kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej