Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
1 szczypta
2 sztuki
5 łyżek
1 sztuka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do malaksera wsypujemy mąkę, jajka, oliwę i sól. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i zostawiamy.
Krok 2
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli – wszystko dusimy do miękkości przyprawiając do smaku. Gotowy farsz mielimy w malakserze lub przez maszynkę.
Krok 3
Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Małą łyżeczką, w równych odstępach, co 5 cm nakładamy pośrodku placka niewielkie ilości farszu
Krok 4
Placek składamy wzdłuż na pół. Palcami lekko ugniatamy miejsca wokół farszu, aby usunąć powietrze. Naciskamy na obie warstwy ciasta, by się skleiły. Wycinamy pierożki. Pierożki gotujemy 3 minuty we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedzamy je i wykładamy na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej