Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

197

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do malaksera wsypujemy mąkę, jajka, oliwę i sól. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i zostawiamy.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli – wszystko dusimy do miękkości przyprawiając do smaku. Gotowy farsz mielimy w malakserze lub przez maszynkę.

Krok 3

Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Małą łyżeczką, w równych odstępach, co 5 cm nakładamy pośrodku placka niewielkie ilości farszu

Krok 4

Placek składamy wzdłuż na pół. Palcami lekko ugniatamy miejsca wokół farszu, aby usunąć powietrze. Naciskamy na obie warstwy ciasta, by się skleiły. Wycinamy pierożki. Pierożki gotujemy 3 minuty we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedzamy je i wykładamy na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Adzymka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej