Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 szczypty
1 szczypta
2 sztuki
5 łyżek
1 sztuka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do malaksera wsypujemy mąkę, jajka, oliwę i sól. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i zostawiamy.
Krok 2
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli – wszystko dusimy do miękkości przyprawiając do smaku. Gotowy farsz mielimy w malakserze lub przez maszynkę.
Krok 3
Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Małą łyżeczką, w równych odstępach, co 5 cm nakładamy pośrodku placka niewielkie ilości farszu
Krok 4
Placek składamy wzdłuż na pół. Palcami lekko ugniatamy miejsca wokół farszu, aby usunąć powietrze. Naciskamy na obie warstwy ciasta, by się skleiły. Wycinamy pierożki. Pierożki gotujemy 3 minuty we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedzamy je i wykładamy na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej