Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do malaksera wsypujemy mąkę, jajka, oliwę i sól. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i zostawiamy.

Krok 2

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli – wszystko dusimy do miękkości przyprawiając do smaku. Gotowy farsz mielimy w malakserze lub przez maszynkę.

Krok 3

Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko. Małą łyżeczką, w równych odstępach, co 5 cm nakładamy pośrodku placka niewielkie ilości farszu

Krok 4

Placek składamy wzdłuż na pół. Palcami lekko ugniatamy miejsca wokół farszu, aby usunąć powietrze. Naciskamy na obie warstwy ciasta, by się skleiły. Wycinamy pierożki. Pierożki gotujemy 3 minuty we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedzamy je i wykładamy na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ravioli pełnoziarniste z mięsem drobiowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej