Risotto z cukinią i pomidorami - przepis z papryką | Przepisy.pl pixel

Risotto z pomidorami i cukinią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy 2 litry bulionu warzywnego.

Krok 2

Na patelni szklimy cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Do cebuli dodajemy ryz i przesmażamy go ok. 1 minutę. Do ryżu powoli wlewamy bulion, na początku po kilka chochli. Mieszamy aż ryz wchłonie cały płyn. Dodajemy następną porcje bulionu i znów czekamy aż zostanie wchłonięty. W ten sposób dodajemy cały bulion.

Krok 4

Warzywa siekamy w drobna kostkę. Dodajemy do ryżu. Gotujemy wszystko 15 min aż ryż będzie al dente. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej