
Składniki
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy 2 litry bulionu warzywnego.
Krok 2
Na patelni szklimy cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Krok 3
Do cebuli dodajemy ryz i przesmażamy go ok. 1 minutę. Do ryżu powoli wlewamy bulion, na początku po kilka chochli. Mieszamy aż ryz wchłonie cały płyn. Dodajemy następną porcje bulionu i znów czekamy aż zostanie wchłonięty. W ten sposób dodajemy cały bulion.
Krok 4
Warzywa siekamy w drobna kostkę. Dodajemy do ryżu. Gotujemy wszystko 15 min aż ryż będzie al dente. Doprawiamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej