Risotto z cukinią i pomidorami - przepis z papryką | Przepisy.pl pixel

Risotto z pomidorami i cukinią

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy 2 litry bulionu warzywnego.

Krok 2

Na patelni szklimy cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Do cebuli dodajemy ryz i przesmażamy go ok. 1 minutę. Do ryżu powoli wlewamy bulion, na początku po kilka chochli. Mieszamy aż ryz wchłonie cały płyn. Dodajemy następną porcje bulionu i znów czekamy aż zostanie wchłonięty. W ten sposób dodajemy cały bulion.

Krok 4

Warzywa siekamy w drobna kostkę. Dodajemy do ryżu. Gotujemy wszystko 15 min aż ryż będzie al dente. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z brokułami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej