Risotto z pomidorami i cukinią

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy 2 litry bulionu warzywnego.

Krok 2

Na patelni szklimy cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę.

Krok 3

Do cebuli dodajemy ryz i przesmażamy go ok. 1 minutę. Do ryżu powoli wlewamy bulion, na początku po kilka chochli. Mieszamy aż ryz wchłonie cały płyn. Dodajemy następną porcje bulionu i znów czekamy aż zostanie wchłonięty. W ten sposób dodajemy cały bulion.

Krok 4

Warzywa siekamy w drobna kostkę. Dodajemy do ryżu. Gotujemy wszystko 15 min aż ryż będzie al dente. Doprawiamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z pomidorami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej