Rolada truskawkowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

132 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 szklanki

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko ubić z jogurtem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącym mleku, a następnie ostudzoną.

Krok 3

Podłużna formę wyłożyć przeźroczystą folią spożywczą, obłożyć pokrojonymi w plasterki truskawkami.

Krok 4

Środek wypełnić masą jogurtową. Odstawić na 6 godzin do lodówki.

Krok 5

Deser wyjąć z formy.

Krok 6

Oprószyć cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej