Rolada truskawkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rolada truskawkowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

132 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 szklanki

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko ubić z jogurtem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącym mleku, a następnie ostudzoną.

Krok 3

Podłużna formę wyłożyć przeźroczystą folią spożywczą, obłożyć pokrojonymi w plasterki truskawkami.

Krok 4

Środek wypełnić masą jogurtową. Odstawić na 6 godzin do lodówki.

Krok 5

Deser wyjąć z formy.

Krok 6

Oprószyć cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej