Sałatka z piersi kurczaka z makaronem i ananasem | Przepisy.pl pixel

Sałatka drobiowa z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

5 plastrów

1 opakowanie

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w drobną kostkę i smaż na 3 łyżkach oleju.

Krok 3

Ananasa pokrój w cienkie paski. Słonecznik wysyp na patelnię i smażymy przez kilka minut co jakiś czas mieszając.

Krok 4

Wszystkie składniki zmieszaj razem, dodaj majonez.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka drobiowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka drobiowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka drobiowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka drobiowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka drobiowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka drobiowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka drobiowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka drobiowa z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej