Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
50 gramów
50 gramów
50 gramów
50 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
4 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado i czerwoną cebulę pokrój w plastry, pomidorki koktajlowe przekrój na pół, posiekaj natkę kolendry. Fasolę i kukurydzę wypłucz w zimnej wodzie, wyciśnij sok z limonki.
Krok 2
Cebulę, kolendrę, pomidorki, fasolę, awokado i kukurydzę delikatnie wymieszaj z porwanymi liśćmi sałaty.
Krok 3
Średniej wielkości dojrzałe pomidory zetrzyj na tarce, połącz z oliwą, sokiem z limonki, łyżeczką cukru, szczyptą soli oraz z przyprawą Adobo Knorr. Gotowym dressingiem polej sałatkę. Podawaj z chipsami.
Dobra rada:
Sałatkę możesz wzbogacić gotowanymi krewetkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka po meksykańsku
Kuchnia meksykańska to wyzwanie dla naszych kubków smakowych. Jest ostro! Jednak nie ma się czego bać, bo ten smak rekompensuje wszystko. Sałatka po meksykańsku jest pełna składników, które sprawiają, że będzie smacznie oraz z charakterem. Mamy tu czerwoną fasolę, kukurydzę, awokado, kolendrę, a nawet chipsy tacos. Nie możesz sobie odmówić tego dania!
Dla kogo?
Dla miłośników sałatek, którzy są głodni nowych przepisów! Połączenie ciekawych składników sprawia, że sałatka meksykańska nikogo nie zawiedzie.
Na jaką okazję?
Ta sałatka świetnie sprawdzi się na każdej imprezie. Składem wyróżnia się spośród konkurencji, więc będzie się cieszyła zainteresowaniem wśród gości.
Czy wiesz, że?
Tacos to chipsy przypominające tortillę. Możesz je łatwo upiec w domu. Potrzebujesz tylko mąki kukurydzianej i pszennej, masła, soli oraz wody. Zanim pochłoniesz wszystkie tacos, pamiętaj, że potrzebujesz ich również do sałatki meksykańskiej!
Dla urozmaicenia:
Smak sałatki po meksykańsku wzbogacą gotowane lub smażone krewetki.