Sałatka śledzik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledzik

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

0.2 kilograma

0.5

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w zimnej wodzie. odstaw na ok 0,5 h. Jeśli są bardzo słone, musisz moczyć dłużej.

Krok 2

Majonez i śmietanę połącz ze skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 3

Śledzie, pora, jabłko i ogórki pokrój w kostkę.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz z sosem majonezowym. Odstaw sałatkę na kilka godzin do lodówki, po czym podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledzik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej