
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
0.2 kilograma
0.5
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz w zimnej wodzie. odstaw na ok 0,5 h. Jeśli są bardzo słone, musisz moczyć dłużej.
Krok 2
Majonez i śmietanę połącz ze skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 3
Śledzie, pora, jabłko i ogórki pokrój w kostkę.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połącz z sosem majonezowym. Odstaw sałatkę na kilka godzin do lodówki, po czym podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej























